Jose María Bolufer - Celler Alter de Benimaquia

Jose María Bolufer - Celler Alter de Benimaquia

L'Alter de Benimaquia es un projecte familiar de recuperació de vinyes dels avantpassats que va ser iniciat en 2000, fent vi en la caseta del avis a Benitatxell i que ha evolucionat a aconseguir la sostenibilitat d’una finca agrícola emblemàtica a Teulada, en la partida de Les Basses, amb vinya, oliveres i garroferes.

El celler va ser legalitzat en 2004 i la família està en procés de ubicar-lo en la finca, que geològicament, pertany al sinclinal Benissa-Teulada, amb un relleu suau de abancalaments sobre un tossal de terres blanques argiloses i un orientació principal cap a l'est. Rep les humitats i la frescor del barranc de la Font de l'Horta, amb el que fita, així com el fresc llebeig de la mar.

Les vinyes son de raïms blancs i negres cultivades en ecològic i certificades pel CAECV. Els vins estan elaborats amb la filosofia de ser mínimament intervencionistes, però sense renunciar al avanços tecnològics o sanitaris. Distints vins segons l'estat de maduració del raïm o la climatologia de l'any.

Els vins

Ubicació: les Basses de Teulada, Marina Alta
Fondació: 2000
Raïms: Moscatell, Trapadell, Giró, Syrah i Tintorera
Elaboració: vins elaborats a partir de raïm amb certificació ecològica
Vins blancs: Trapadell, Coma lluca
Vins negres: Les Basses, Negre de la mar, L'Abiar
Vins dolç: Cutes Altes
Celler Alter de Benimaquia