Vicent Martin - Productor d'oli

Vicent Martin - Productor d'oli

Vicent es una persona inquieta vinculada des de sempre al camp, s’ha criat en els bancals familiars de vinya, ametllers i oliveres a la partida de Canor a Benissa. Petites produccions domestiques, però que li han permès conèixer l’escassa rendibilitat del minifundi i la duresa del treball al camp.

Encara que professionalment te altres ocupacions, des de fa anys es productor recreatiu de vi i d’oli, buscador de l’herència agrícola d’esta terra tenia ganes de fer un oli de qualitat a la Marina Alta fins que a la fi s’ha decidit, des de 2017 a mamprès un projecte molt personal amb la seua parella Rosa, aprofitant les oliveres d’esta a Parcent i les d’un amic a Vall d’Ebo.

El següent pas es fer un oli “especial” amb les seues oliveres de Benissa situades a Canor i la Mallà Verda, la majoria de Blanqueta de Benissa, una varietat de la que ningú ha fet encara mai un oli comercial, i amb les dificultats afegides d’una agricultura extrema; produir prop a la mar i fer-ho en uns bancals pedregosos i elevat desnivell. Agricultura impossible com diu ell. Com a membre fundador de Bancals de Vi el seu somni es presentar algun dia un vi també.

Les olis

Ubicació: Canor (partida de Benissa), Parcent i Vall d'Ebo, Marina Alta
Fondació: 2017
Varietats d'oliva: Blanqueta de Benissa, Mançanella
Elaboració: oli d'oliva verge extra
Olis: una a una
Oli de Vicent Martin